Najgori dan za Srbiju

Danas je najgori dan za Srbiju – novih sedam preminulih, ukupno 23, uz 115 novozaraženih koronavirusom, priopćio je u utorak ravnatelj Klinike za infektivne i tropske bolesti i član zdravstvenog stožera dr. Goran Stevanović upozorivši na lošu perspektivu.

On je na redovitoj konferenciji za medije dramatičnim tonom rekao da su do sada potvrđena ukupno 23 smrtna slučaja u Srbiji uzrokovana koronavirusom, iznijevši pesimistične procjene daljnjeg razvoja epidemiološke situcije, koje je usporedio s Italijom i Španjolskom.

Ovo nam je najgori dan za Srbiju, ali bojim se da nije najgori koji nas čeka. Ovo je rezultat nepoštivanja mjera koje smo davali, molili i preklinjali. Nastavimo li se ovako neodgovorno ponašati prema sebi i drugima, bliži nam se scenarij Italije i Španjolske. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti, konstatirao je dr. Stevanović.

Dramatično upozorenje šefa infektivne klinike

On je sunarodnjacima i sugrađanima zamjerio da se i dalje intenzivno druže i pokušavaju izbjeći mjere koje su neophodne da bi se spriječilo širenje bolesti.

Ako se nastavimo tako ponašati, ne postoji zdravstveni sustav koji će uspjeti kompenzirati ovoliki broj oboljelih, upozorio je Stevanović otvoreno izrazivši strah da će informacije u perspektivi biti i gore.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *