U STRAŠNOJ NESREĆI ŽIVOT IZGUBIO POZNATI SPORTAŠ I HUMANITARAC

Sportaš i kuhar Ivan Međimurec (32) iz Svetog Križa danas je poginuo u prometnoj nesreći, piše eMeđimurje.

Nesreća se dogodila na ulazu u Novo Selo Rok iz pravca Čakovca, kad se Međimurec, vozeći motocikl, sudario s kombi vozilom. PU međimurska objavila je da je nesreću uzrokovao vozač kombija koji je motociklistu oduzeo prednost.

Tragično preminuli Ivan Međimurec je bio član NK Eko Sveti Križ, a bio je istaknuti međimurski i hrvatski strongman i powerlifter.

Za eMeđimurje je u intervjuu koji je dao prije sedam godina rekao da je kao klinac bio jako mirna osoba i da su ga drugi zezali i tukli.
– Jako sam volio sve sportove, ali pošto sam bio u takvoj situaciji, od ranih sam nogu počeo kod kuće dizati kante s vodom, bacati razne predmete. Tek kad sam navršio 16 godina, upisao sam se u teretanu i počeo dizati utege i zaljubio se u taj sport. Volio bih napomenuti da se nikad nisam volio tući i uvijek sam izbjegavao takve situacije, tako je ostalo sve do dan danas.

Ispričao je i u kojim kategorijama je prevladavala njegova posvećenost i životna usmjerenost koja ga je i dovela na vrh.

– U powerliftingu bih izdvojio da sam viceprvak Europe u kategoriji do 125 kg, a najjači na Balkanu u kategoriji isto do 125 kg. Odradio sam još mnogo natjecanja u kojima sam pokupio 1. mjesto. Na međunarodnom strongman natjecanju koje se održalo prošle godine izdvojio bih da sam bio prvi u vuči kamiona od 10 tona. Kamion sam vukao 20 metara i tu metražu sam prošao, ako se ne varam, za 26 sekundi. Sva ta prva mjesta su mi otvorila vrata da budem gost na HRT-ovoj emisiji 8. kat i da me na Pantovčaku primi sam predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te mi čestita na postignutim rezultatima – rekao je.

U Zagrebu na festivalu Cro fit fest osvojio je prva mjesta u kategoriji Amix strongman te Amix strongman push&pull. Ivan bi se natjecao i dalje, ali ozljeda mišića odvojila ga je od tog napornog sporta.

Ljubav prema hrani, odvela ga je u profesionalne kuharske vode, bio je kuhar restorana Varaždinbreg, od kud nas je zvao početkom veljače ove godine i ispričao za e-Međimurje kako moraju napraviti priču o super ekipi koja je tamo na okupu.

– Radio sam u posljednje vrijeme u mnogim restoranima i kuhinjama, ali da me dočeka ekipa od vlasnika do kuhara koji su otvarali restoran i još su nakon trideset i više godina na okupu, to je raritet i morate to ispričati – rekao je tada.

I oni se opraštaju od njega putem svoje Facebook stranice.

– Dragi gosti restorana Varaždinbreg, sa velikom tugom obavještavamo vas kako se opraštamo od Ivana Međimurca, vrijednog člana našeg kulinarskog tima koji je izgubio život u prometnoj nesreći ovog popodneva u svom rodnom Međimurju. Ivane, nedostajati ćeš nam i ti, ali i tvoja strast za kuhanjem, učenjem i stalnim usavršavanjem koja je bila primjer mnogima. Počivaj u miru – napisali su iz restorana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *