Novih 25 slučajeva zaraze koronavirusom u BiH

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić saopćio je nove rezultate testiranja na koronavirus u ovom entitetu, kazavši da je potvrđeno novih 25 slučajeva.

Šeranić je kazao da je od 316 testiranih uzoraka 25 njih pozitivno na koronavirus. Od tih 25, kako je rekao ministar, 14 ih je iz Banje Luke, šest iz Šipova, tri iz Laktaša, po jedan iz Ribnika i Teslića.

Šeranić je rekao da je 16 muškaraca i devet žena. Dodao je da 21 od 25 pozitivno testiranih osoba potječe iz tzv. porodičnih klastera ili su imali direktne kontakte sa zaraženim, dok su ostale četiri osobe naveli da nisu imali kontakte, ali što treba još dodatno da ustanovi medicinska istraga,

Ministar Šeranić je, kada je u pitanju trenutno stanje u Kliničkom bolničkom centru Banja Luka, rekao da je 39 osoba na odjeljenju s težom kliničkom slikom, šest je na respiratoru, a devet trenutno u izolaciji, odnosno broj pacijenata na Odjelu pulmologije s lakšom kliničkom slikom je 35, ukupan broj osoba na klinici je 89.

Naglasio je, pak, da se povećava broj oporavljenih, te da je iz zdravstvenog nadzora izašlo njih 12.170.

Od virusa su se, kako je rekao, Šeranić, oporavile 22 osobe na području RS-a, prenosi Klix.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *