Europska država najavljuje poseban režim za sportaše: Treninzi i specijalan fond

Kogler je za agenciju APA kazao kako će te mjere stupiti na snagu uskoro, te se nada da će sportašima biti omogućeno treniranje na borilištima.

Austrijski vicekancelar i ministar sporta Werner Kogler najavio je u subotu da će austrijska vlada usvojiti posebne izuzetke od režima uvedenih u toj zemlji zbog koronavirusa, pa će vrhunskim sportašima biti omogućeno nesmetano treniranje na samim borilištima.

Kogler je za agenciju APA kazao kako će te mjere stupiti na snagu uskoro, te se nada da će sportašima biti omogućeno treniranje na borilištima.

“Sportovi u dvoranama, koji iziskuju međusobni kontakt, bit će dopušteni kasnije od sportova na otvorenom i onih bez kontakta, kao što je tenis. Prioritet će imati aktivni sportaši. Uvest ćemo i fondove pomoći klubovima i savezima jer sport mora dobiti pomoć baš kao što to dobiva gospodarstvo”, kazao je Kogler.

Vicekancelar je najavio da će “fond za spas sporta” iznositi nekoliko stotina milijuna eura, a bit će dio posebnog paketa od 38 milijardi eura, koji je austrijska vlada usvojila u borbi protiv posljedica epidemije koronavirusa.

Autor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *