Lončarević o stanju u Dinamu: ‘Sve je to krenulo od Mamića, nemojmo se zavaravati’

Situaciju u Dinamu prokomentirao je i Ilija Lončarević, bivši trener Dinama koji je uvjeren kako je Zdravko Mamić glavni režiser ovog kaosa…

lija Lončarević uopće ne sumnja tko je glavni krivac za kaotično stanje u Dinamu koje je dovelo do potpunog raspada one sjajne atmosfere koja je krasila sve oko kluba proteklih mjeseci.

“Nemojmo se zavaravati, sve to krenulo je od Zdravka Mamića. Sve je išlo dobrim smjerom, onda je njemu došlo u glavu da napravi kraval i napravio ga je. Nije to prvi put i to je početak i kraj priče, a sve ostalo je zabava za javnost”, kaže Lončarević za Sportske novosti.

I Lončarević je ostao šokiran svime što se dogodilo u posljednje vrijeme oko Dinama koji si je ispucao ne metak nego cijeli spremnik u noge.

“Dinamo je s Nenadom Bjelicom napravio sjajne stvari i zato nije normalno da se sada događaju ovakve stvari. Stvorila se pozitivna priča i ovakvo što me potpuno prenerazilo. Nisam ni u snu mogao zamisliti da će se dogoditi ovakve pretumbacije i takav salto mortale. Za ovakvo što nema logičnog objašnjenja.”

I Lončarević je zagovaratelj opcije prema kojoj je bio potreban razgovor, a ne diktatorski nametnuti rješenje.

“Dinamo već niz godina nema potrebe za žurbom s obzirom na svoju financijsku situaciju. Sve se moglo odraditi kulturno i civilizirano, razgovarati s trenerima i igračima te pronaći najbolja opcija. Nije bilo nikakve potrebe za ovakvom opcijom. To je odnos partnera u kojem se ništa ne može bez uzajamnog poštovanja.”

Što se Bjelice tiče, on je vjerojatno na izlaznim vratima, a na upravi je da napravi sve da izgladi situaciju s igračima.

“Jedina je sugestija da se stane na loptu i pokuša izvući ono najbolje što se može. Primarno je pokušati zadržati momčad, ali to neće biti lako, a kada je Bjelica u pitanju, on je vjerojatno pred izlaznim vratima. Njemu su širom otvorili izlazna vrata. Za upravu je imperativ zadržati većinu igrača koji su tu, ali nisam siguran da će to i uspjeti.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *