Vlado Jagodić: Ovo što momci rade kod kuće je jedan minimum

Trener Borca Vlado Jagodić govorio je o aktualnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa koja je zaustavila nogomet u gotovo cijeloj Europi.

Banjalučki trener se usprkos svemu nada najboljem mogućem scenariju.

“Sada je najvažnija disciplina, da budemo odgovorni, i da zajedničkim snagama savladamo rivala s kojim se borimo van terena”, poručio je Jagodić uz nadu da će sezona, ipak, biti privedena kraju.

“Ono što je dobro je, da će UEFA, izgleda, dozvoliti da sezona uđe u srpanj mjesec. Naravno, to će da naruši europska takmičenja i početak naredne sezone, ali vjerojatno se vode time da, po svaku cijenu, žele da se prvenstva završe. Ja se duboko nadam da se to desiti, i da će se prije svega, ova situacija smiriti. Najvažnije je, ipak, zdravlje”, rekao je trener Borca, a prenio “Glas Srpske”.

Jagodić je svjestan da stručne stožere očekuje težak ispit s povratkom takmičarskih obaveza.

“Ovo je za sve nas potpuno nova situacija. Svaka pauza ostavi traga na fizičku pripremljenost igrača. Ovo što momci rade kod kuće je jedan minimum za održavanje tonusa potrebnog za početak trenažnog procesa. Ja se nadam da ćemo imati bar dva do tri tjedna za zajedničke treninge pred nastavak takmičenja. Ja sam napravio plan rada za tri tjedna. Međutim, najbitnije je da svi ostanu zdravi. Za sada, što se tiče igrača Borca, svi su zdravi kao i njihove porodice i nadam se da će tako i da ostane“, naglasio je Jagodić.

Banjalučani su do prekida nakon 22 kola zauzeli četvrto mjesto na tabeli s 36 bodova, devet manje od lidera šampionata Sarajeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *