Dopremljena medicinska oprema koju je kupila Violeta, čeka da se preveze u BiH

Medicinska oprema koju je kupila kompanija Violeta trenutno je dopremljena u Quandong i čeka da se preveze u Bosnu i Hercegovinu, kazali su za N1 iz kompanije FlyBosnia.

Iz FlyBosnie su još dodali kako vrijednost opreme koju je donirala Violeta iznosi 200.000 eura i čini je preko 420.000 artikala raznih zaštitnih maski, maski za doktore, rukavica, sterilizinarih odijela uključujući i respiratora koje idu u bolnice u Bihaću, Tuzli, Banjaluci, Mostaru i Sarajevu.

Kompanija Violeta nas je kontaktirala i sada zajedno tražimo podršku državnih institucija i međunarodne zajednice da se uključe u plaćanje osnovnih troškova prijevoza“, kazali su iz FlyBosnie i dodali da je ova kompanija i Al Shiddi Grupacija donirali po 20.000 eura za troškove prijevoza navedene medicinske opreme, prenose Grude online.

Kompanija FlyBosnia ima dozvolu letjeti za Kinu jer je ranije sve dogovoreno s Ambasadom Kine u BiH.

Također, otkrili su za N1 kako je ova kompanija zatražila savjet od Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kao i od Delegacije EU, Ambasada Velike Britanije i SAD-a “kako dovesti medicinsku opremu u Bosnu i Hercegovinu“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *