Sindikat nogometaša u Španjolskoj ne pristaje na smanjivanje plaća

U najavi su mnogi problemi i polemike u španjolskoj La Ligi nakon što je liga predložila klubovima smanjenje plaća, a udruženje igrača je priopćenjem odbilo nešto takvo.

Nakon što su neki španjolski klubovi smanjili plaće svojim igračima, i sama La Liga je ostalima predložila da učine isto. No čini se da igrači takvo što neće tako lako prihvatiti, a to potvrđuje i priopćenje njihove udruge.

“Vrlo smo začuđeni što La Liga podržava privremeno suspendiranje radnih ugovora bez predviđanja fonda koji bi zaštitio klubove za vrijeme trajanja suspenzije. Prvenstvo je i dalje odgođeno, a ne otkazano”, gotovi Sindikat španjolskih nogometaša (AFE).

“Klubovi i igrači sami postižu dogovore oko plaća, a mi nogometaši nećemo dopustiti da nam se na ovaj način prestanu garantirati radnička prava”, dodala je AFE.

Smanjenje plaća već je najavljeno u najvećima, Barceloni i Atletico Madridu u kojima igraju Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko, dok bi se isto moglo dogoditi i Luki Modriću u Real Madridu. Ostali hrvatski igrači na radu u Španjolskoj su Ante Budimir, Filip Bradarić, Toni Datković, Ante Ćorić i Antonio Milić.

Sama La Liga je sve klubove prve i druge lige, njih ukupno 42 pozvala na smanjenje plaća igračima nakon sastanka u petak, a igrači se očito s tim neće tako lako pomiriti. Valja dodati da La Liga nema moć odlučivanja već samo predlaže, a na samim klubovima je hoće li mjere prihvatiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *