Hajduku se na tržištu nudi nekoliko zanimljivih bivših igrača

Fifa bi kroz dan dva trebala odlučiti što će biti s ovogodišnjim ljetnim prijelaznim rokom. Kako zbog koronavirusa još nije poznato što će biti s tekućom sezonom, ne može se sa sigurnošću tvrditi kad će početi i završiti ljetni Mercato, ali ne brinite, bit će ga…

Još se ne zna kad, ali bit će ga, a na njemu se Hajduku nudi odlična prilika za povratak nekoliko vrlo zanimljivih imena. Pojedini igrači s ovog popisa otišli su prerano, pojedini su napravili krivi potez, a sad svi zajedno, i klub i igrači, su dobili drugu šansu.

Odigraju li Tudor, Stanić i društvo svoje karte kako treba u sljedeću sezonu mogli bi ući ojačani s nekoliko dobro poznatih imena poljudskoj publici. Naime, na tržištu se ovog ljeta otvara prilika za dovođenje nekoliko odličnih imena s Hajdukovim pedigreom, praktički cijela momčad…

Među ovom jedanaestoricom su igrači kojima na ljeto istječe ugovor, ali ima i onih koji će biti ugovorno vezani, no čak i među njima ima onih koji ulaze u posljednju godinu ugovora i moći će pregovarati.

Krenimo od golmana. Karlo Letica svjestan je kako će teško do mjesta jedinice u Club Bruggeu i traži priliku po posudbama. Trenutačno je u SPAL-u, ali ne brani praktički već godinu i pol pa bi mu povratak u Bilo jato bilo odlična prilika za drugi početak. Bili trenutačno imaju Posavca na golu kao odlično rješenje, ali njegovi problemi s ozljedama sigurno će natjerati struku da razmisli o alternativi, koju ove sezone nisu imali adekvatno riješenu…

U zadnjoj liniji je nekoliko sjajnih igrača s Hajdukovom crticom u životopisu. Bivši kapetan Goran Milović u Oostendeu čeka rasplet situacije, on još nije odustao od produljenja ugovora u belgijskom klubu, ali 1. travnja mogli su mu aktivirati produljenje pa nisu. Stoga, sigurno razmišlja o promjeni sredine u budućnosti, pišu Sportske novosti. Hajdukovom „ditetu“ Lorencu Šimiću za koji mjesec također istječe ugovor te će biti bez angažmana.

Nudi se i mogući povratak Brazilca Jeffersona, jednog od rijetkih stranaca s kojim je Hajduk pogodio. Njemu istječe ugovor u Chavesu i kako još ima samo 26 mogao bi biti od velike koristi. On je više zadnji vezni, ali ako želite baš stopera, i to dosta dobrog, ima i njih. Zoran Nižić je trenutačno u Akhmatu iz Groznija, odigrao je polovicu utakmica svog kluba u tekućoj sezoni kao starter i vjerojatno je zadovoljan statusom, no kako mu se bliži zadnja godina ugovora, moguće je da ga klub otpusti i tako uštedi s obzirom na neizvjesnost situacije s pandemijom koronavirusa.

Lorenco Šimić ima još godinu i pol ugovora u Sampdoriji, ali kali se po posudbama i mogao bi zadnju godinu ugovorne obaveze s Genovljanima pokušati odraditi u matičnom Hajduku. Već je dolazio u Rijeku, na jednu od svoje tri posudbe iz Sampdorije pa bi mogao biti otvoren za povratak na Poljud.

Ista situacija je s Andrijom Balićem, koji je godinu ranije otišao u Udinese. Udineseovog dresa se nije nanosio i nakon nekoliko godina posudbi, mogao bi se zaželjeti „materine spize“ te vratiti u Split. Obojica imaju ugovore do sredine 2021. godine i obojica su trenutačno u slovačkoj Dunajskoj Stredi.

Vezni igrač Zvonimir Kožulj u Hajduku je bio dvije godine, a prošli tjedan dobio je slobodne papire od poljskog Pogona. Isto bi se trebalo dogoditi i Elviru Malokuu, koji je u poljskoj Olimpiji Grudziadz i kojemu na koncu sezone istječe ugovor.

Na desno krilo ove momčadi može Franck Ohandza, Frane Zolja nije produljio ugovor u Kini i slobodnih papira se oporavlja od operacije koljena u rodnom Kamerunu. Možda se navikao na viša primanja, ali drugu priliku u Hajduku neće odbiti, osobito ne dođe li mu bolja.

U špici su tri imena koja bi mogla biti zanimljiva Tudoru i koja bi mogla riješiti probleme Bilih pred golom. Riječ je o Tomislavu Kišu i Ivanu Pešiću, kojima ugovor istječe u korejskom Seongnamu, odnosno kazahstanskom Kaysaru te Ante Erceg, koji je potpuno promašio odlaskom iz Splita. Preko Al Shabba je završio u Brondbyju, a danas je posuđen u Esbjerg, koji nije bolji od Hajduka. On ima ugovornu obvezu s Dancima do 2022. godine, ali kad već nije u prvom planu u inozemstvu, bilo bi mu najbolje vratiti se kući.

Iako se mnogima zbog koronavirusa ljeto čini tmurno, navijačima Hajduka moglo bi tu i tamo proviriti sunce, no mnogo će ovisiti o potezima njihove struke, ali čini se kako ih imaju dosta, samo moraju povući prave…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *