Ljubav ne trpi granice: Vjenčali se pod maskama, u inat epidemiji korona virusa

Ljubav je jača od korone, poručio je danas mladi bračni par koji zbog pandemije korona virusa nije želio da odloži vjenčanje.

Kako prenosi “Klix”, Harisa Pašovića i Vildanu Moćević u gradskoj upravi Goražde vjenčala je matičarka Azra Valjevčić, a vjenčanju su mogli da prisustvuju samo kumovi.

-Situacija je takva kakva jeste, sve oko nas je problematično, i u samom gradu, ali nismo željeli da odložimo vjenčanje – kaže mladi bračni par.

Čestitke im je uputio i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, a sreću mladenaca ništa nije moglo da pokvari, pa ni činjenica da uz njih nisu bili najbliži prijatelji i rodbina. Vjeruju da će za slavlje biti prilika kada prođe epidemija korona virusa. Sve su odložili poštujući pravila, jedino ljubav ne trpi nikakva odlaganja.

Mi nismo htjeli ništa da odlažemo, ljubav je jača od svega. Ljubav je jača i od korone – poručio je mladi bračni par.

Već izvjesno vrijeme, od kada su na snazi mjere zabrane zbog pandemije koronavirusa, vjenčanja se u Gradskoj upravi odlažu u velikoj mjeri.

Haris i Vildana su prvi bračni par u Goraždu koji je svoju ljubav krunisao brakom u vrijeme pandemije, a danas su to učinili i Muamer Herak i Amira Nezir, te Anel Hastor i Nermina Nurak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *