Svih desetoro štićenika iz splitskog Doma za starije završilo na respiratoru

U Hrvatskoj je 1.282 zaraženih koronavirusom. Od posljedica te bolesti umrlo je 18 osoba. Sinoć je evakuiran splitski Dom za starije i nemoćne jer je 10 štićenika pozitivno na koronavirus. U Split je stigao ministar zdravstva Vili Beroš.

“Kad je riječ o 10 zaraženih, radi se o starijim polupokretnim osobama. Svi su na respiratorima u bolnici, a stanje im je dobro”, rečeno je iz bolnice za HRT.

Podsjetimo, Župan Splitsko-dalmatinske županje, Blaženko Boban, gostovao je u programu N1 i komentirao slučaj s evakuacijom štićenika splitskog Doma za starije, jer je desetak ljudi bilo zaraženo koronavirusom.

“Dogodilo se da je u umirovljenički dom ušla korona i imamo desetak pozitivnih od sinoć. Odmah je organizirana evakuacija, kojoj su nazočili i ravnatelj bolnice i šefica nastavnog zavod. Tijekom noći je prebačeno 42 stanovnika doma. Prosjek godina im je 86. Nadam se da će njihovo stanje ostati dobro i da će struka dati sve od sebe”, rekao je Boban.

Upitan za odgovornost ravnatelja doma, Ivana Škaričića, koji je kazao da je petnaestak štićenika prethodnih dana imalo temperaturu, ne visoku, a prije dva dana su obavljeni testovi na koronavirus koji su pokazali da ih je deset pozitivno na koronavirus, Boban je rekao da će se napraviti istraga stanja.

AUTOR:N1 Info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *