U posljednja 24 sata 7 novih slučajeva koronavirusa u HNŽ i 2 ZHŽ

U posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na COVID-19 testirano je 110 uzoraka od čega iz Hercegovačko-neretvanske županije 74. Pozitivnih je u HNŽ ukupno 7 i to: 5 iz Mostara, 1 iz Jablanice i 1 iz Čitluka.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 100 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, što je ukupno 2042.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata zabilježena su 2 prekršitelja rješenja o samoizoliranju i izoliranju, te 3 prekršitelja zabrane kretanja.

U COVID-19 bolnici trenutačno se na liječenju nalazi 25 bolesnika. Od toga je 6 bolesnika na respiratoru i izrazito su teškoga kliničkog stanja.

11 bolesnika je na potpornoj terapiji kisika.

Ostali bolesnici su stabilno, bez pogoršanja.

Jučer je otpušten jedan bolesnik na nastavak liječenja u kućno izoliranje, stoji u najnovijem izvješću Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Širokom Brijegu potvrđena su u srijedu u podne.
Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite ŽZH, iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH su ih obavijestili da su nova dva slučaja u Širokom Brijegu povezana s prvim klasterom.

Trenutno je na području ŽZH zaražena 41 osoba od čega ih je najviše u Širokom Brijegu – 27. U Grudama je 10 zaraženih, u Posušju četiri dok u Ljubuškom nema zaraženih.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 946 osoba na području ŽZH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *