Srđan se korona virusom zarazio u trgovini

Među zaraženima korona virusom, koji leže na bolničkom liječenju u Kragujevcu je i Srđan Tošić (44). On nije bio u direktnom kontaktu s inficiranim i sumnja da se zarazio u nekoj od trgovina u Beogradu.
– Prvo sam osjetio malaksalost, a potom temperaturu koja me je lomila, nisam mogao da gledam niti da sjedim, rasla je iz dana u dan, i tako šest dana dok me nisu primili u Topoli u Domu zdravlja. Dali su mi infuziju i diklorofen injekciju, tad mi je bilo bolje, ali preko noći ponovo sam dobio temperaturu koja jednostavno lomi sve u meni, nisam mogao da gledam na oči. Imao sam upalu pluća, otežano disanje, temperatura varira od 37 do 39,4 – objasnio je Srđan Tošić, piše Telegraf.

Ovaj čovjek koji se oči u oči susreo sa zarazom, ističe da je imunitet najvažniji faktor i da od njegove jačine zavisi kako će se organizam izboriti.

– Ovdje većina bolesnika kašlje, ja nisam kašljao. Izgubio sam miris i ukus, od prije par dana sam počeo da jedem i osjećam. Daju nam vitamine i neki lijek protiv malarije. Kako dani prolaze, sve je lakše – rekao je Srđan.

Njegova supruga i sin su u kućnoj izolaciji u Topoli, Tošić virus nije prenio nikome i to je kako kaže najveća sreća.
– Srećom, na poslu su svi zdravi, supruga i sin i najsretniji sam zbog toga. Bitno je da nikome nisam prenio virus. Moji su u strogoj izolaciji, ljudi im donesu do vrata hranu i sve što im treba, daju račun, supruga plati, dezinficira i unese u dom – rekao je Srđan.

Tošić poručuje građanima Srbije da se čuvaju jer je virus opasan:

– Slušajte savjete stručnih ljudi, ne pričaju uzalud da sjedimo kod kuće i da budemo strpljivi, sve će proći. Čuvajte se.

On je iskazao zahvalnost svima koji su ga podržavali prethodnih dana za vrijeme bolničkog liječenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *