ZLATKO DALIĆ PREDAVAČ POLAZNICIMA IV SEMESTRA UEFA PRO TEČAJA

Izbornik hrvatske nogometne/fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić, sinoć je održao predavanje polaznicima UEFA PRO tečaja.

Nakon uvodnog pozdrava od strane generalnog tajnika NS/FS Bosne i Hercegovine Adnana Džemidžića i izvršnog direktora Sektora za sport Elmira Pilava, hrvatski izbornik je oduševio trenere predavanjem o načinu pripreme i vođenju reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Dalić je izlaganje počeo s tezom „Mala zemlja veliki snovi“, a taj slogan je bio ispisan na autobusu koji je prevozio hrvatske reprezentativce na početku priprema, navodeći svakog igrača da ima pravo da sanja velike snove i da je SP u Rusiji bio trenutak za to. San je bio nadmašiti uspjeh „Vatrenih“ iz 1998. kad su bili treći na SP u Francuskoj. Vjerovao je da to može postići samo ako od sjajnih igrača napravi tim koji će biti iznad svakog pojedinca.

Hrvatski izbornik je govorio o načinu pripreme za svaku utakmicu pojedinačno, kao i o detaljima koji se odnose na vođenje samih utakmica s posebnim osvrtom na neke dramatične trenutke.

Predavanje je pobudilo veliki interes kod bh. trenera pa je čitav jedan termin sastanka iskorišten za pitanja izborniku Daliću, a prof. Mensur Dogan je konstatirao da je ovaj stručnjak pokazao svima da su svi veliki ljudi u biti skromni i da ih to čini još većim.

Na kraju predavanja se prof.dr. Munir Talović, voditelj Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, zahvalio gostu-predavaču na odličnom predavanju i razgovoru s trenerima, uz dogovor da prvom prilikom Zlatko Dalić bude predavač i uživo na nekom od narednih programa edukacije trenera, čim se za to steknu uvjeti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *