Ivan Stanić: Sarajevo će biti prvak, a Široki Brijeg će osvojiti Kup

Ivan Stanić rođen je u Zenici 1996. godine, a igra na poziciji desnog bočnog ili krila, ali može po potrebi igrati i na lijevom boku.
U BiH nogometu igrao je za NK Vitez i to jako dobro, nakon toga odlazi u inozemstvo i igra u Danskoj Nordic Bet ligi za ekipu Fremad Amager.

“Karijeru sam započeo kao osmogodišnjak u mom rodnom gradu Novom Travniku. Za NK Novi Travnik sam igrao u mlađim kategorijama, dok se klub nije raspao i kao kadet prelazim u NK Vitez. U NK Vitez sam nastupao za kadete i juniore. Nakon juniora potpisujem profesionalni ugovor na tri godine za prvu momčad NK Vitez”, kazao je Ivan Stanić za Borak.info.

Kako je došlo do odlaska u Dansku?

“Nakon isteka ugovora s NK Vitez, morao sam donijeti odluku što dalje? Bilo je ponuda, a najbolja mi se činila ponuda koja je stigla iz Danske. Novi vlasnici kupili su klub i predstavili mi projekt, što prave u Danskoj. Tako da smo se brzo dogovorili i potpisao sam ugovor na dvije god.za drugoligaški klub Fremad Amager”.

Pratite li i dalje NK Vitez ?

“Naravno da pratim NK Vitez, tu sam proveo jedno lijepo razdoblje u mojoj karijeri. Nažalost sada igraju u drugoj ligi Federacije, ali nadam se da će klub i grad naći neko rješenje da klub vrate tamo gdje pripada u BHT Premijer ligu BiH”.

Ugovor vam istječe, planirate li se vratiti u BiH ?

“Da,ugovor mi ističe na ljeto krajem šestog mjeseca. Teško mi je bilo što planirati sada u ovoj situaciji. Sezona je stopirana ovdje i u Danskoj, ništa se ne zna kad će krenuti. Treba prvo završiti sezonu pa ćemo odlučiti što dalje, a uvijek postoji plan vratiti se u BiH”.

Pratite li BHT Premijer ligu BiH, tko će biti prvak, a tko osvojiti Kup BiH?

“Pratim dosta BHT Premijer ligu BiH. Puno mojih prijatelja igra u raznim klubovima u BiH. Ja mislim da će FK Sarajevo biti prvak, a da će NK Široki Brijeg osvojiti Kup BiH”.

Prema kojoj ekipi gajite posebne simpatije u BiH?

“Pa iskreno, posebne simpatije idu mom matičnom klubu NK Novi Travnik i NK Vitezu gdje sam započeo svoju prvoligašku karijeru”.

Koliko je na vas utječe pauza uzrokovana pandemijom koronavirus?

“Što se tiče treninga ja i dalje treniram normalno i gledam da održavam formu, kada započne sezona da budem spreman. Najbitnije je u ovom trenutku da ostanemo zdravi, a o posljedicama ćemo pričati poslije svega ovoga.

Nešto za kraj?

Hvala vam za intervju. Želim vam puno sreće u daljem radu vama i vašem portalu. Da se što prije završi pandemija i da se sve vrati u normalu”, završio je razgovor Ivan Stanić za portal Borak.info.

FOTO: Vitez.info

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *