Ravnatelj mostarske bolnice o donaciji Vlade RH: ‘Tih 40 milijuna, to i nije neki novac…’

Kad se radi o tom segmentu, narod Hercegovine, Hrvati iz Bosne i Hercegovine, oni su za HDZ kako god se okrene. Znači, ne treba ništa dat, oni su opet za HDZ. Iz svih drugih razloga, ne samo političkih

Kontroverzni dr. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, kojoj hrvatska Vlada u svrhu borbe protiv koronavirusa donira 43 milijuna proračunskih kuna, prokomentirao je polemike koju je ovaj potez izazvao u javnosti.

– Osnovna i ustavna obveza Hrvatske je pomagati hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. A s druge strane, iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda – gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima? Tako da, razumijem ljude, imaju nekakav svoj film, misle; nemamo mi, a dajemo njima, ali i mi smo mi, ja ne dam da mi nismo vi, rekao je Kvesić za 24 sata i potom dodao;

– Koliko god je teško stanje u Hrvatskoj, 40 ili 60 milijuna kuna koliko su odvojili za sve naše dva-tri ustanove i nije neki novac. Da ne bi krivo shvatili. nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod. Treba malo više empatije. Ovo je jedina bolnica za tercijarnu razinu za Hrvate i mi ćemo je čuvat. Dolaze nan iz svih regija Bosne i Hercegovine jer samo tu i mogu doći. Vrata su, dakako, otvorena. To su naša. Nema drugih vrata. Koristim priliku da se zahvalim Vladi koja je bez obzira na tešku situaciju pripoznala da i nas ima ovamo, istaknuo je Kvesić.

Upitan je i kupuje li HDZ ovim potezom glasače u Hercegovini.

– Osobno, ja se ne bavim politikom. Ali, kad se radi o tom segmentu, narod Hercegovine, Hrvati iz Bosne i Hercegovine, oni su za HDZ kako god se okrene. Znači, ne treba ništa dat, oni su opet za HDZ. Iz svih drugih razloga, ne samo političkih. Nego jednostavno, ode imamo HDZ i to je to. Ni nemamo druge opcije u BiH nego stalno – HDZ. Iskreno, imali smo nekakvih drugih opcija i to je bio kaos. Samo HDZ. To je to. Ne trebaju se bojati za glasove, he-he. A ovo, to je pomoć za bolesne, ne za politiku. Idemo dalje, zaključio je Kvesić za 24 sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *