U BiH stižu milijuni eura pomoći nogometnim klubovima, način raspodjele odredit će NSBiH

Pandemija korona virusa odnijela je mnoge živote, ali također nanijela i veliku štetu svjetskoj ekonomiji.

Ogromne gubitke bilježi i svjetski nogomet. Sasvim je izvjesno da će se sve to odraziti i na nogometne klubove u Bosni i Hercegovini, nije tajna da se već prave kalkulacije po pitanju mjera štednje i smanjivanja primanja igračima.

No, dobra vijest je svakako da bi Nogometni savez BiH trebao dobiti izdašnu pomoć od međunarodnih asocijacija, FIFA i UEFA. Radi se o milijunima eura.

Prošle sedmice je FIFA najavila aktiviranje paketa pomoći “teškog” nevjerojatnih 2,7 milijardi eura, a izvjesno je da će njihov primjer slijediti i europska kuća fudbala, koja svake sezone u vlastitu kasu unese astronomske iznose na ime zarade od Lige prvaka.

Prema grubim procjenama, većina europskih nacionalnih saveza, pa tako i NSBiH, trebali bi dobiti najmanje 10 milijuna eura pomoći, prenosi SportCenter.

Naravno, većina tog novca bi trebala biti proslijeđena klubovima, ali posljednju riječ o načinu raspodjele, kako saznajemo, imat će predsjednik Saveza Elvedin Begić i ostali čelnici NSBiH.

U svakom slučaju, ove najave iz FIFA i UEFA su izuzetno lijepe vijesti za većinu nogometnih kolektiva u BiH, od kojih je većina i prije pandemije bila u velikim financijskim problemima.

FOTO; NK Široki Brijeg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *