U Širokom Brijegu 6 pozitivnih osoba na koronavirus povezanih s novim klasterom

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke je obavijestio o 6 pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa s područja Širokog Brijega koji su povezani s novim klasterom. S područja Županije jučer je testirano 39 osoba, a danas su nastavljena testiranja.

Do sada je u ŽZH 58 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa od čega 43 osobe iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda imamo 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza.

Ministarstvo unutarnjih poslova je u protekla 24 sata napisalo jednu prekšrajnu prijavu za kršenje samoizolacije, dvije za kršenje policijskog sata, a druge vrste prekršaja nisu zabilježene.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121, stoji u priopćenju iz Stožera CZ ŽZH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *