Donald Trump: Priča New York Timesa je lažna, baš kao i same novine

Doktor Anthony Fauci, američki stručnjak za zarazne bolesti i član tima Bijele kuće za suzbijanje koronavirusa, našao se na meti američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog izjava koje je dao CNN-u u nedjelju.

On je rekao kako su Sjedinjene Američke Države mogle spasiti živote da su ranije uvele mjere zaustavljanja koronavirusa. On je rekao i kako je donošenje odluka komplicirano.

Da smo na početku sve zatvorili, stvari su mogle biti drugačije – rekao je Fauci i dodao kako oni daju preporuke te da se one često prihvaćaju, no ponekad i ne.

Predsjednik Donald Trump oglasio se preko Twittera gdje je poručio da je vrijeme da Fauci dobije otkaz. Poručio je kako se ovdje radi o ‘lažnim vijestima’ te da je on zabranio letove iz Kine ‘puno prije nego su ljudi počeli pričati o tome’.

On je podijelio i objavu DeAnne Lorraine, bivše kandidatkinje za Kongres, koja je napisala: ‘Fauci sada govori da je Trump mogao spasiti živote da je ranije poslušao medicinske stručnjake. Fauci je 29. veljače ljudima govorio da se nemaju čega bojati te da koronavirus ne predstavlja prijetnju. Vrijeme je da Fauci dobije otkaz‘.

Trump je u drugoj objavi napao New York Times zbog članka koji je izašao u subotu, a u kojem se tvrdi da je predsjednik više puta umanjivao ozbiljnost virusa te da je više puta upozoren od visokih dužnosnika Bijele kuće, prenosi večernji list

Priča New York Timesa je lažna, baš kao i same novine – napisao je Trump i dodao da je bio kritiziran jer je prebrzo donio odluku o zabrani letova iz Kine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *