HNŽ: Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom protekla 24h u SKB Mostar testirano je 118 uzoraka. Pozitivno ih je 9 sa prostora HNŽ-a od toga u Čitluku 8, u Mostaru 1 slučaj. U izolacijskom bloku Covid bolnice u Mostaru leži 27 bolesnika, od toga 10 u respiracijskom centru, što je izolacijski blok 1, a 17 ih je u izolacijskom bloku 2. Devet osoba se nalazi na mehaničkoj ventilacijski odnosno respiratoru, a 10 ih je na oksigenoj terapiji odnosno terapiji uz potporu kisikom.

Do kraja mjeseca ožujka, 36 djelatnika SKB Mostar je bilo u samoizolaciji od čega su 2 pozitivna sa simptomima ali bez hospitalizacije. Od početka travnja, 31 djelatnik je u samoizolaciji, od čega 11 pozitivnih s različitih odjela, a 1 od njih je hospitaliziran. Riječ je uglavnom o obiteljskim kontaktima. Za vikend je potvrđeno novo stanje. Šest je novih slučajeva zaraze iz SKB Mostar, 3 liječnika i 3 medicinske sestre s odjela za ortopediju. Analiza njihovih kontakata je u tijeku i uskoro će biti predstavljeni javnosti. Tijekom dana bit će određena samoizolacija za djelatnike s tog odjela pa se očekuje porast 7-10 novih djelatnika SKB Mostar koji će biti izolirani. Iz bolnice napominju kako su još u stanju odgovoriti na izazove koji se stavljaju pred ovu bolnicu.

Prema informacijama iz Ministarstva zdravstva HNŽ-a izdano je dosad 2241 rješenje o samoizolaciji, njih 18 iz prethodna 24 sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *