Džemil Šoše: “Većina klubova je za to da se Premijer liga riješi na zelenom terenu

Danas je održana video konferencija između predstavnika Nogometnog saveza BiH i klubova iz Premijer lige, a najviše se diskutiralo o nastavku takmičenja u najjačem rangu bh. fudbala.
Nakon završetka video konferencije direktor FK Velež, Džemil Šoše, za SportSport.ba otkrio je o čemu se najviše govorilo na današnjem sastanku predstavnika bh. klubova i NSBiH.

“Što se mene tiče mogu biti zadovoljan i drago mi je što je većina klubova koji su prije bili za prekid prvenstva da su i oni danas za to da se prvenstvo završi na zelenom terenu, ali doduše kada se ispune svi uvjeti i da ne bude niti jedan procenat mogućnosti da se širi koronavirus”, rekao je Šoše i nastavio.

“Nema ništa konkretno. Bila su četiri prijedloga koja ste vi već objavili. Prva dva su nerealna jer su u RS-u nešto strožije mjere i gotovo je sigurno da opcije A i B neće moći, a sad hoće li prvenstvo krenuti krajem svibnja ili početkom lipnja tu su ostale neke nedoumice. Ovo je bio preliminarni sastanak i bili su samo prijedlozi. I ja sam iskreno mislio da ćemo dogovoriti neki okvirni datum za početak priprema, ali to nismo uspjeli. Savez ništa ne smije raditi bez dogovora s Civilnom zaštitom koja je podijeljena na FBiH i RS, pa je malo nezgodno”.

“Prijedlog je da se čujemo ponovo za nekih sedam dana i da se vidi mogućnost da se s Civilnom zaštitom za puštanje nekih manjih grupica za treninge kako bi se što bolje spremili i da što manje vremena onda koristimo za pripreme kasnije. Bilo je prijedloga da se Kup igra samo jedna utakmica kako bi se dobilo još više vremena za ostale utakmice, ali nikakvih zvaničnih odluka nema”.

“Bit će neke stvari koje su obavezne. Dezinficirani tuneli će biti obavezni na utakmicama. Druga stvar ima prijedlog s pet izmjena jer će biti dosta ubačenih srijeda u raspored jer jasno je da klubovi nemaju širinu da izdrže sve to. Drago mi je što je većina klubova i oni što nisi bili za nastavak sada su eto 99% njih da se liga nastavi i da se prvenstvo riješi na zelenom terenu”, zaključio je Šoše na kraju razgovora za SportSport.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *