Feđa Dudić: Nogomet se igra zbog navijača

Nogomet u Bosni i Hercegovini se ne igra još od 8. ožujka, a uzrok tome je, naravno, pandemija korona virusa zbog koje je sve paralizirano.

Sada NSBiH počinje pripremati opcije za nastavak sezone, a klubovima će na sutrašnjoj videokonferenciji biti ponuđene tri opcije. U idealnom scenariju bi sezona mogla biti nastavljena u svibnju.

Trener Veleža Feđa Dudić je za Novu BH izjavio kako se nada da će se sezona nastaviti.

“Očekujem da se klubovi dogovore i da svi imaju želju i volju da nastave igrati. Zdravlje je na prvom mjestu, ali sigurno da se sve polako normalizira. Ako se u drugim zemljama može igrati, a kod nas je bilo manje zaraženih i smrtnih slučajeva, ne vidim razloga zašto ne bi nastavili sezonu”, rekao je trener Rođenih u dnevniku Nove BH.

Stručnjaci predviđaju da će nogometašima nakon ove pauze od više od mjesec dana biti potrebne nove pripreme, prenosi SportCentar.

“Sad je situacija specifična. Pripreme su odrađene, odigrana tri kola pa je došlo do prekida. Sigurno je potrebno 15-ak dana da se uđe u normalan trenažni proces. Svi ćemo biti u naporu, ali to je izazov i za igrače i trenere”, dodao je Dudić.

Premijer liga BiH će se, gotovo sigurno, nastaviti bez prisustva gledalaca na stadionima.

“Nije lijepo da se čuju treneri, udaranje lopti tijekom prijenosa… Nogomet se igra zbog navijača, to je veliki udar jer ćemo sigurni igrati bez navijača. Ali još je veći udar za igrače što nemaju što da rade trenutno”, zaključio je Dudić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *