Nisam organizirala nikakav ‘korona-party‘, a na testiranje su me uputili tek nakon dva dana!

Ogorčena u nedostatak ljudskosti i ogromnu zlobu prema njezinoj obitelji, govori nam mr. sc. Jasna Ninčević dr. med, specijalist epidemiologije, djelatnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Upravo nju minulo vrijeme svi, i mediji i javnost, prozivaju kako je ona “donijela” opaki virus u Solin, kako je za širenje bolesti kriv njezin “korona-party”, kako je ona svjesno zarazila sve oko sebe, kako su joj djeca bila na europskim skijaištima, kako je kršila samoizolaciju…

Stoga nam je epidemiologinja koja se zadnja tri tjedna u svojoj sobi, u obiteljskoj kući u Solinu, u samoizolaciji bori sa svim posljedicama bolesti koje uzrokuje virus, željela iznijeti svoju priču, istinu o događanjima zbog kojih su je “prikovali” na križ.

-Šokirana sam što me cijela Hrvatska optužuje i proziva zašto sam se razboljela od koronavirusa? I to sve na temelju anonimne prijave koja je prepuna laži, objeda na račun mene i moje obitelji, a nitko od odgovornih to linčovanje ni ne demantira! Zašto? Kada znaju kako sam jedina bila odgovorna i odmah provela samoizolaciju, a na testiranje na virus su me uputili dva dana nakon što sam ih upozorila na jedan od simptoma.

– Uvijek sam izuzetno odgovorna, često reagiram i prije nego se nešto dogodi jer kao epidemiolog želim spriječiti širenje zaraze, pa uvijek pušem i na hladno. I bez obzira što se ponašam odgovorno, što sam izišla u javnost obavijestiti kako sam pozitivna na Covid-19, sve u cilju upozorenja ljudi koji su bili sa mnom u kontaktu, sada moram pojašnjavati kako nisam virus proširila. A ja sam sve natjerala da se i oni testiraju, te sam sve upozorila kako je Solin žarište! I sada sam ja kriva, ja sam širiteljica virusa, a nitko ne pita tko je mene zarazio, tko je nulti pacijent?

Epidemiologinja Ninčević u startu je demantirala navode iz anonimne prijave, koja je upućena svim medijima te krim-policiji:

– Ta večera o kojoj svi pričaju i svi sve znaju, tko je bio, što se slavilo, u stvari je moj obiteljski ručak, koji imamo svaki tjedan, minimalno dva puta. I kojem prisustvuje samo moja obitelj, pa tako i te subote 21. ožujka. Za stolom nas je bilo osmero – suprug, trudna kćerka sa svojim mužem i dvije kćeri, moje unučice. Zatim moja druga kći i sin, te ja! Mojoj kćerki je istina bio rođendan, ali nije bilo ni slavlja ni uzvanika. To je i dan obljetnice smrti moje majke, pa smo svi bili na okupu, znači nas osam! Nije bilo ni večere, ni zabave, ni “korona-partyja” – rezolutna je doktorica Ninčević, ljutita što se tako olako iskrivljuju činjenice i to redom osobe koje uopće nisu nju kontaktirali i pitali što se to dogodilo, već je svi prozivaju i osuđuju na osnovi anonimne prijave kojom se šire laži, kazala je Jasna Ninčević za Slobodnu Dalmaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *