DA LI JE ŽENA OD 92 GODINE UMRLA OD VIRUSA, A IMALA JE MOŽDANI UDAR Dr Nestorović: Sve računamo kao žrtve KORONE, ali…

Nisu sve zemlje prijavile točan broj umrlih od koronavirusa, ali Srbija je bila poprilično poštena u tome, otkrio je večeras doktor Branimir Nestorović.

-Statistika bilježi ono što zemlje prijavljuju. Bugarska je slična nama po broju stanovnika. Prosto je nevjerojatno povjerovati u njihove podatke. Za Sloveniju je odlično kako se izborila s obzirom na blizinu Italiji. Hrvatska radi brze testove, a mi radimo bris iz nosa. Zašto neko smanjuje rezultate, zašto neko povećava, to je pitanje politike sad – otkrio je doktor na TV Pink, pa se osvrnuo na pojedine primjere iz Srbije.

Čitao sam rad jednog talijanskog stručnjaka. Meni je umro prijatelj kardiokirurg Marković, umro je i od drugarice moje brat… Ja smatram da smo mi bili veoma pošteni pri priznavanju rezultata. Sve smo računali da su umrli od Covid-19. I onu ženu s moždanim udarom od 92 godine i onog čovjeka s terminalnom fazom karcinoma… Sad je pitanje da li su umrli od primarne bolesti ili od koronavirusa. A mi smo ih sve vodili da su od korone – objasnio je doktor Nestorović.

(Kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *