Ivan Šaravanja: Samo vjera u sebe i pošten rad!

Širokobriježanin Ivan Šaravanja započeo je karijeru u mlađim kategorijama NK Široki Brijeg i bio član sjajne generacije Lončar, Juričić,Menalo,Leko itd.
Nakon toge prelazi u HNK Brotnjo iz kojeg odlazi u Austriju, gdje je do danas i to s velikim uspjehom nastupa u drugoj ligi Austrije za SK Austrija Klagenfurt.

“Upisao sam se u školu nogometa u Širokom Brijegu s sedam godina, kao i većina vršnjaka(nek nije na ulici).

Prošao sam sve omladinske kategorije, sazrijevajući na nogometnom polju i onom puno bitnijem u to doba izgradnjom karaktera, da bi danas-sutra bio što bolja osoba.
Kako da ne napomenem najodgovornije ljude u mom životu tada, tj. moje trenere: Glavinu, Kožula, Soldu, Lončara, Kovačića, Kokića i Ćorića.
Hvala im na svemu! Od početka sam igrao na poziciji lijevog bočnog, sve do 17 godina, kada prelazim na stopera kojeg igram i dan danas.
Moja generacija “96 je proglašena “najtalentiranijom poslijeratnom generacijom” s kojom sam imao uspjeha s osvajanjem turnira u mlađim kategorijama, kao i u liga natjecanjima u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Još jedna potvrda o kakvoj je generaciji riječ, da nas čak 7 igra aktivnu ulogu i praktički živimo od nogometa.
Koristim priliku i da ih nabrojim uz mene tu su: Frano Čolak(Neretvanac), Luka Juričić (Šibenik), Nikola Leko (Aluminij), Luka Menalo (Olimpija), Stjepan Lončar (Rijeka) i Bruno Zovko (Wörgl,Austrija)”.

Ipak, san Ivana Šaravanje da potpiše profesionalni ugovor s NK Široki Brijeg nije se ostvario.

“Nakon završetka juniorskog staža i neostvarenog sna za svakog mladog igrača koji trenira u NK Široki Brijeg, a to je poziv u prvu momčad, odlazim u HNK Brotnjo tražeći neki novi put. U Brotnju provodim tri mjeseca uz kojeg me vežu najljepše uspomene i kad god prođem rado se sjetim svih trenutaka provedenih u tom klubu.
Želio bi da se HNK Brotnjo jednog dana vrati na stare staze, gdje i pripada”, kazao je Ivan Šaravanja za Borak.info.

Kako je došlo do odlaska u Austriju iz treće lige?

“Do odlaska u Austriju je došlo sasvim slučajno i neplanirano. Iz Čitluka odlazim u Beč i tamo dvije i pol godine nastupam za Admiru.
Nakon Beča idem u Klagenfurt, gdje sam se snašao odlično i standardan sam član prve postave koja nastupa u drugoj austrijskoj ligi”.

Pratiš li BHT Premier ligu i NK Široki Brijeg?

“BHT Premier ligu slabo pratim, osim kada se igra neki derbi ili kad igra moj matični klub.

Nešto za kraj

“Nikad se ne zna što te čeka u životu pa tako niti ja, nisam niti sanjao dok sam igrao u Brotnju, da ću jednog dana dospjeti ovdje gdje sam sada, samo vjera u sebe i pošten rad!
Zahvalio bi se mojim roditeljima na ogromnoj podršci od samog početka u svakom smislu i svim ljudima koji su mi na bilo koji način pomogli. Pozdrav iz sunčanog Klagenfurta za portal Borak.info i moj Široki Brijeg”, završio je Ivan Šaravanja za naš portal.

AUTOR: Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *