Skandalozne izjave Milorada Dodika srbijanskim medijima: Pitanje je hoće li biti BiH nakon pandemije?!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervju objavljenom u beogradskim Večernjim novostima, dao je skandalozne izjave, u kojima je doveo u pitanje opstanak BiH. Naime, komentirajući reakcije iz Sarajeva na pomoć koju ovih dana stiže u BiH, Dodik je kazao:

„BiH ostaje i dalje nedovršena zemlja. U njoj ništa ne funkcionira i ne može da opstane. Na donošenju mjera i odluka o virusu korona BiH je dokazala da je nesposobna da preživi. Jedini segment u BiH koji je pokazao da je sposoban nešto pozitivno da uradi u ovom periodu je Republika Srpska. Sve odluke koje su donošene na nivou BiH i FBiH su bile na štetu RS. Nikada nismo osporavali pomoć koja stiže u Federaciju BiH ili na nivo BiH. Ministarka Bisera Turković umislila je sada da je važan faktor pa piše pisma stranim političarima i žali se na pomoć koju Srpska dobiva“, kazao je Dodik.

Na pitanje novinara novosti ima li onda BiH budućnost, kazao je:
„Za dobrobit ljudi koji žive na ovom području – i Bošnjaka i Srba i Hrvata, BiH mora da nađe novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH. I da pokušamo svako sa svojim resursima da raspolažemo i surađujemo s drugima. Što je BiH dala i muslimanima i Srbima i Hrvatima? Nikom ništa nije dala. Pitanje je uopće hoće li biti BiH nakon ove pandemije i to će biti pitanje na dnevnom redu. Problem BiH je što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura. Republika Srpska je dokazala da ima prijatelje na sve strane svijeta bez obzira na epitete koje nam stavljaju iz Sarajeva da smo mali i nebitni! Nema male države. Imate državu s karakterom ili bez karaktera. Raduje me što smo imali razumijevanje Srbije, Kine, Rusije, Mađarske i drugih zemalja u ovom periodu, a tu je i pomoć Turske. Dokle će postojati BiH je jedino pitanje na koje se čeka odgovor“, kazao je Dodik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *