Krivolovci u BiH ubili medvjeda: Ranjen je bježao, ali nije izdržao

Predsjednik LU „Borčići“ Pane Gavrić kaže da nije obaviješten o krivolovu, ali da će odmah alarmirati tajnika udruženja i lovočuvara kako bi se postupilo u skladu sa zakonom

U rejonu Srpska Duboka na tromeđi lovišta lovačkih udruženja „Borčići“ Šiprage, „Uzlomac“ Kotor Varoš i „Čemernica“ Kneževo juče je pronađen odstrijeljen medvjed.

Medvjed je podlegao od posljedica ranjavanja i žrtva je krivolovaca koji haraju ovim dijelom lovišta, a pronašao ga je jedan mještanin Srpske Duboke.

Prema tvrdnjama dugogodišnjeg člana LU „Borčići“ koji je inzistirao na anonimnosti, grupa krivolovaca u posljednjih mjesec dana gotovo svakodnevno je dolazila u Srpsku Duboku i o tome je obaviješten i lovočuvar u ovom udruženju Drago Maksimović.

“Ne znam je li lovočuvar išta poduzimao, ali svjedoci smo da pandemija koju je izazvao virus korona nije spriječila nesavjesne lovce da idu u krivolov i čine štetu u lovištu. Zaslužili su najoštriju kaznu, jer je ovo što su uradili zločin”, kaže sagovornik Glasa Srpske.

On dodaje da se ne zna točno na teritoriji kojeg lovišta je pronađen medvjed, ali ističe da zbog nepristupačnosti terena lovci iz Kneževa rijetko dolaze na taj rejon.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *