ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA SA KLUBOVIMA PREMIJER ŽENSKE LIGE BIH

Danas je u organizaciji NS/FS BiH održana video konferencija s predstavnicima klubova Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

NS/FS BiH su na sastanku predstavljali generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, članovi Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale i Rudolf Marić, te članovi administracije zaduženi za ženski nogomet.

Povod za održavanje sastanka bila je aktualna situacija u nogometu/fudbalu, te prekid svih takmičenja uslijed pandemije korona virusa.

Predstavnici klubova su predstavili svoje probleme s kojim se susreću u novonastaloj situaciji, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. Također, svi su složni da je zdravlje igračica i svih ostalih sudionika takmičenja na prvom mjestu.

NS/FS BiH pratiti aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA i FIFA o daljim aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *