KONOBAR NA METAR UDALJENOSTI Capak otkrio kako ćemo ispijati kavu nakon što se ukinu mjere

Epidemiolog Krunoslav Capak otkrio je kako će izgledati ispijanje kave u ugostiteljskim objektima nakon što se ukinu mjere suzbijanja epidemije korona virusa, te na kakva se nova pravila ponašanja moramo naviknuti.
“Ako vam na određenu udaljenost od jedan metar ili više od jedan metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili to se ne smatra bliskim kontaktom, i tako se korona virus ne prenosi. Ne treba razmišljati tako da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca”, rekao je Capak.

Komentirao je i kako će izgledati kupovina odjeće u trgovini. “Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran korona virusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo.

Mi moramo smisliti funkcioniranje tako da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino tako da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara ili na neki drugi način zamijenite”, kazao je Capak.

Nacionalni stožer morat ćemo prihvatiti kao način života. “Zasad nemam informacije da će presice prestati, nastavljaju se u 14 sati. Već sam se naviknuo na taj način života, funkcioniram samo prijepodne na poslu, pa se spremam na presicu i obavljamo razgovore o preporukama. Na kraju se vratim na posao. Ali neće mi nedostajati, jer ja sam i prije ovih presica i ove situacije bio zadovoljan svojim poslom”, rekao je za RTL Krunoslav Capak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *