Sarajevski klubovi bi bili najveći gubitnici, ako se prvenstvo ne nastavi

Sve više prolazi vrijeme, a mogućnosti je sve manje za nastavak prvenstva u BHT Premier ligi BiH.

UEFA je u utorak održala videokonferenciju s nacionalnim savezima i iznijela svoj stav, što će se desiti ako se prvenstva ne nastave.

Ako se sezona ne bude mogla završiti, stav UEFA-e je da Savezi kao metodu za određivanje koji će timovi igrati u Europi koriste UEFA klupske koeficijente, piše britanski tabloid The Sun.

Koeficijenti su određeni na osnovu rezultata klubova u europskim takmičenjima u posljednjih pet sezona.

FK Sarajevo bi bilo najveći gubitnik, jer trenutno su na prvoj poziciji i imaju jak sastav koji je u stanju osvojiti drugi naslov u nizu.
HŠK Zrinjski ima bolji koeficijent i trenutno dosta zaostaju za klubom iz Sarajeva i vrlo teško bi došli do naslova, pa na ovu odluku UEFA-e ne bi imali ništa protiv.
Mostarci bi bili najveći dobitnici i tako bi opravdali velika ulaganja u momčad, a financijski bi mnogo bolje prošli igrajući Ligu prvaka.

FK Željezničar je treći po koeficijentu i išli bi u Europu, ali bi ostali bez trofeja, a u igri su na oba fronta i za njih je stav UEFA-e nepovoljan.
NK Široki Brijeg je u igri na oba fronta za Europu, ali pitanje dali bi je i izborili, ali za klub s Pecare bi odluka UEFA.e bila jako povoljna.

Gubitnici su Borac koji je trenutno na poziciji za Europu, zatim Tuzla City koja je puno uložila novca za izlazak u Europu, a i Velež i Radnik koji mogu Europu izboriti kroz prvenstvo.

Podsjetimo, stav većine klubova je da se nastavi prvenstvo, a takav je i Zrinjskog i Širokog i oni su čvrsti zagovornici nastavka prvenstva.

Ipak, vremena je sve manje i što će biti dalje pokazat će vrijeme.

AUTOR: Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *