U RS-u potvrđeno čak 35 novih slučajeva koronavirusa, među njima i pet zdravstvenih radnika

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo i UKC-u RS-a izvršeno je testiranje 419 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 35 osoba.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, četiri iz Bosanske Gradiške, po dvije osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.

Riječ je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi.

Jedanaest osoba je hospitalizirano, dok će ostali biti izolirani u skladu s procedurom. Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt s pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt s ranije potvrđenim slučajevima.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dvije medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije medicinske sestre u bolnici u Doboju).

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i 19 radnika u marketima iz Banje Luke, Čelinca, Bosanske Gradiške i Teslića čiji su nalazi negativni. Testirano je ukupno 60 osoba iz lokalnih karantena ili objekata za izolaciju i ti nalazi su također negativni, prenosi Klix.ba.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 706 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 26 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2)izvršeno ukupno 11.384 testiranja.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 108 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizirana su 48 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji četiri pacijenta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *