Premijer liga BiH se nastavlja 7. lipnja, a završava 26. srpnja?

Na današnjoj video konferenciji predstavnika NSBiH i klubova Premijer lige predstavljen je neslužbeni plan o nastavku nogometne sezone u BiH.

Plan NSBiH je da se sa trenažnim procesom započne između 8. i 10 svibnja. Trenažni proces bi bio podijeljen u tri faze. Nekoliko dana bi se treniralo invididualno, dok bi nogometaši u grupama od pet igrača počeli trenirati od 13. svibnja, javlja portal SportSport.ba.

Kolektivni treninzi bi prema sadašnjem planu mogli početi 25. svibnja i trajali bi dva tjedna, što znači da bi Premijer liga ponovo trebala startati 7. lipnja.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra 11 ligaških kola te utakmice polufinala i finala Kupa BiH. Organizacija utakmica bi bila svedena na minimalan broj prisutnih osoba i, naravno, igralo bi se bez prisustva publike.

Da bi ovaj plan bio službeno potvrđen potrebno je da dobije suglasnot nadležnih organa, odnosno entitetskih ministarstava zdravstva te kriznih stožera.

Inače, NSBiH je dužan da UEFA-i do 25. svibnja dostavi plan UEFA-i o nastavku natjecanja, točnije točan datum i format u kojem će se odigrati preostali dio sezone.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *