Nema novozaraženih u ŽZH, uskoro strože kontrole za nošenje maski

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio kako nijedna jučer testirana osoba nije bila pozitivna na prisustvo korona virusa.

Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 76 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 59 osoba, 13 iz Gruda i 4 osobe iz Posušja. U samoizolaciji se trenutno nalazi 383 osobe, a do sada je oporavljena 31 osoba.

Stožer civilne zaštite ŽZH sutra će na sjednici raspravljati o usklađivanju svojih Zapovijedi sa Zapovijedima koje je tijekom dana donio Federalni stožer, a tiču se zabrane kretanja od 1. do 3. svibnja i dopuštenja za rad obrtnicima, trgovinama na veliko i malo.

Predloženo je da početak rada obrtnika, trgovina na malo i veliko kojima trenutno nije dopušten rad bude dozvoljen od 4. svibnja kako bi bili u mogućnosti prilagoditi se novonastalim uvjetima rada.

Jedna od predloženih točaka sutrašnje sjednice je i Zapovijed Upravi za inspekcijske poslove ŽZH da izvrše maksimalne napore u nadzoru provođenja epidemiloških mjera kao što je nošenje maske, vizira, šala ili slično, održavanje razmaka i svih drugih propisanih epidemioloških mjera kako bi se rizik obolijevanja smanjio na najmanju moguću mjeru.

Prema prijedlogu biti će naložen i pojačan nadzor rada objekata koji ne posjeduju valjane dozvole za rad ili nemaju prijavljenu djelatnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *