RASTE BROJ ZARAŽENIH Kod još 53 osobe u Srpskoj otkriven korona virus

U posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske testirana su 627 laboratorijska uzorka, a korona virus potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj.
-Prema mjestu prebivališta, 26 novozaraženih osoba je iz Banjaluke, 10 iz Doboja, po tri osobe su iz Laktaša i Dervente, po dvije osobe su iz Čelinca, Oštre Luke i Gradiške i po jedna osoba je iz Novog Grada, Srpca, Kneževa, Prnjavora i Teslića – priopćeno je iz Ministarstva zdravlja RS.

Kako se navodi, među COVID pozitivnim 20 je osoba muškog i 33 ženskog pola. Devetnaest žena je srednje životne dobi, četiri mlađe, a deset žena je starije životne dobi. Pet osoba muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i devet muškaraca je starije životne dobi.

-Ukupno 13 osoba je hospitalizirano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definiranim procedurama. Ukupno 23 osobe nisu navele epidemiološku vezu s pozitivnim slučajem, dok je kod ostalih lica riječ o kontaktu s pozitivnim licem – navodi se priopćenju.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 820 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 34 osobe, a oporavilo se 381 osoba. U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona izvršeno ukupno 13.026 testiranja.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS još jednom su upozorili građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona. Podsjećamo jučerašnji i današnji podaci, upozoravaju. U ova dva dana od korona virusa je umrlo šest ljudi u Srpskoj, a broj zaraženih je veći nego ikad.

Kako je navedeno u priopćenju Ministarstva zdravlja, u RS se s ovom bolešću trenutno bori ukupno 146 zaraženih ljudi.
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske liječi se 116 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizirana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji četiri pacijenata.

-Kod pet pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu kirurgije na staroj lokaciji, zbrinuto je 15 pacijenata s lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije , također na staroj lokaciji UKC RS, liječi se 48 pacijenta s lakšom do srednje teškom kliničkom formom – navodi se u priopćenju.

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je šest pacijenata s COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 11 osoba, u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu četiri, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru pet pacijenta i u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

-Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 95 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 32, u Domu učenika Bijeljini jedna osoba, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu jedna osoba i u Studentskom centru Zvornik četiri osobe – saopćeno je iz Ministarstva zdravlja RS.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.348 osoba, a nadzor je završen kod 22.761 osobe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *