Tko je koga prevario: Solak naručio respiratore, Hodžić isporučio ventilatore!?

Afera “Respiratori” iz sata u sat dobiva novu dimenziju.

Firma “Srebrena malina” dobila je ugovor od Federalne uprave civilne zaštite da nabavi sto respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine, za što joj je plaćeno 10,5 milijuna maraka.

Vlasnik “Srebrene maline” je TV voditelj Fikret Hodžić.

Poznanstva s kineskim partnerima
U ugovoru koji je potpisan, navodi se nabavka deset respiratora marke HC VE003. No, Hodžić, koji se poziva na poznanstva s kineskim partnerima, u Sarajevo je iz Pekinga dovezao ventilatore. To je očito s fotografija sa Sarajevskog aerodroma.

Da stvar bude indikativnija, radi se o ventilatorima marke ACM812A, što je vidljivo na ambalaži.

Nejasno je i kako je Solak nekoliko dana poslije, nakon što je potpisan ugovor, potpisao izjavu o nabavci aparata tipa ACM812A.

Naši izvori iz Vlade FBiH tvrde da nikome više nije jasno tko je koga ovdje prevario, ali da je očito da se mora jasno utvrditi koja je firma isporučila opremu i po čijem nalogu, tko im je i kada uplatio novac, s kojeg računa i tko je stvarni nalogodavac ovog posla.

Naglašeno je da je roba stigla iz Pekinga, a isporučilac je firma iz Šangaja.

Nabavka opreme
S druge strane, nejasne su tvrdnje premijera Fadila Novalića da nije znao za odluku, jer kako nam je rečeno, postoji jasna suglasnost Vlade FBiH prema Civilnoj zaštiti o nabavci opreme u vrijeme pandemije koronavirusa.

To se navodi čak i u ugovoru koji je potpisan s Hodžićem, piše Dnevni.avaz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *