OGLASILI SE BRANITELJI ‘Ne znamo što je predsjedniku Milanoviću, očito je predugo bio u karanteni’

Predstavnici braniteljskih udruga zbog čijih je majica, na kojima je oznaka HOS-a i pozdrav “Za dom spremni”, komentirali su taj čin u Okučanima rekavši kako nije bilo riječ ni o kakvoj provokaciji.

“Ne bih se uopće referirao na izjave Zorana Milanovića. Mogu samo reći da su modernu Hrvatsku oslobodili i obranili pripadnici ZNG-a, MUP-a, policije, vojske i HOS-a. Ovo nije majica HOS-a, ovo su službeni znakovi braniteljskih udruga. Postavio bih pitanje Milanoviću zna li da je baš pokojni Ivica Račan odobrio ovaj znak kao službeni grb udruge i u tome nema ništa sporno. Poručujem da mi kao branitelji nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma”, rekao je u programu televizije N1 predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras, prenosi Jutarnji list.

Krešimir Maretić iz udruge veterana je rekao kako ne zna što je predsjedniku Milanoviću: “Ovaj znak nošen je i 1991. i 2000. Ne znam što je predsjedniku Milanoviću, očito je bio predugo u karanteni. Ovo su grbovi udruga sljednica branitelja koji su obranili Hrvatsku. Propisani su statutom, odobreni od države i legalni. To su činjenice. Nismo u jednoumlju, možemo se slobodno izražavati. Ne bih ovo nazvao ni incidentom”.

Podsjećamo, predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je u Okučanima napustio obilježavanje obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak jer je u povorci vidio oznake s porukom “Za dom spremni”.

“To je namjerna provokacija. Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj”, rekao je Milanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *