Nogomet se nastavlja u Danskoj i Poljskoj

Sve više i više zemalja otvara svoje stadione i trening centre za nastavak treniranja profesionalnih nogometaša pa bi tako krajem svibnja s prvenstvima trebale nastaviti Danska i Poljska.

Sport u Europi je kompletno zatvoren već dugih šest tjedana koji se čine kao prava vječnost, ali čini se kako se nalazimo na padajućem dijelu krivulje koronavirusa pa mnoge zemlje javno i službeno objavljuju planove za početak nogometnih aktivnosti. Tako su Poljska i Danska najavile nastavak svojih prvenstava za kraj svibnja.

“Naš protokol je prihvatila Vlada. Momčadi od ponedjeljka mogu nastaviti s treningom i ako sve bude u redu nogomet ćemo započeti 27. i 28. svibnja s dva susreta poljskog Kupa, a onda 29. svibnja s ligaškim susretima. Naravno, sve je iza zatvorenih vrata. Imamo još 10 kola i htjeli bi završiti do 19. lipnja. Neizbježno je da moramo naučiti živjeti s virusom. Ako budemo čekali da nema slučajeva uopće, mogli bi čekati dvije godine”, govori Zibi Boniek, predsjednik Poljskog nogometnog saveza.

Isto tako će se nogomet nastaviti i u Danskoj istog vikenda, dok La Liga počinje s treninzima u ponedjeljak. Bundesliga i dalje čeka odluku njemačke Vlade koja si je uzela još tjedan dana za razmatranje situacije prije konačne odluke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *