Neslužbeno: HT Prva liga nastavlja se 30. svibnja!

Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, tekuća sezona HT Prve lige nastavit će se 30. svibnja. To je navodno odlučio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a čeka se priopćenje Stožera civilne zaštite…

Svi ljubitelji hrvatskog nogometa mogu s iščekivanjem čekati ponedjeljak i priopćenje Nacionalnog stožera civilne zaštite oko druge faze popuštanja mjera. Naime, kako neslužbeno doznaje Glas Istre, Izvršni odbor HNS donio je odluku o nastavku HT prve lige posljednji vikend u svibnju te se čeka ponedjeljak za službenu objavu.

Sudbina nižih liga neće biti takva pa će se očekivano Druga HNL i sve niže, županijske lige prekidaju i neće se nastaviti. To znači da će se trenutno prvoplasirani Šibenik promovirati u HT Prvu ligu po završetku iste, dok će iz elitnog društva ispasti posljednjeplasirani na kraju sezone koja će se odigrati do kraja.

Klubovi u Prvoj ligi su već krenuli s treninzima pod posebnim mjerama i u manjim grupama, a u sljedećih 25 dana bi trebalo doći i do grupnih treninga bez restrikcija da se momčadi mogu pripremiti za nastavak nogometa.

Naravno, utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata. Prvi na tablici i vjerojatni prvak je Dinamo sa 62 boda, a velika se borba vodi za drugo mjesto koje također vodi u pretkola Lige prvaka. Trenutno je druga Rijeka s 47 bodova, dok s bodom, odnosno dva manje slijede Lokomotiva i Hajduk. Osijek je peti s 42 boda.

Velika se borba vodi i za ostanak gdje dno dijele Varaždin i Inter Zaprešić s po 17 bodova, a ispred njih je Istra 1961 s 19 bodova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *