Naša stranka: Predstavnici vlasti koji su bili na korona-derneku moraju podnijeti ostavke

Naša stranka traži hitnu ostavku Staše Košarca na poziciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zbog prisustva tzv. korona-derneku u sarajevskom restoranu Golf klub.
“Tražimo hitnu ostavku Staše Košarca na poziciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Nihada Fejzića na poziciju člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS”, navode iz Naše stranke.

Naglašavaju da za organizatora slavlja liječnika Jusufa Šabanovića, kao i za vlasnika restorana traže krivičnu odgovornost koju propisuje Krivični zakon FBiH.

“Tko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog organa kojim se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”.

Iz Naše stranke dodaju da ako sve ostane na prekršajnim nalozima za gore pomenute, smatrat će to minorizacijom njihove odgovornosti.

Podsjećamo, građane se kažnjava s 500 KM ako ne nose masku, ali i za druge mnogo benignije stvari od one počinjene sinoć.

“Očekujemo još rigoroznije sankcije za neodgovorne predstavnike vlasti, akademske zajednice i liječnike koji krše zabrane koje sami nameću i/ili ih opravdavaju kad su u pitanju građani. Pravosudni organi koji na ovaj slučaj ne reagiraju tako ne da nisu u službi građana, nego su protiv njih”, navode u reakciji iz Naše stranke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *