PAO AVION KOD BENKOVCA Poginule dvije osobe

U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion.

Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

O događaju je izvijestio i MORH:

“U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost”, izvijestio je MORH.

– Na terenu su vatrogasci JVP-a Zadar i JVP-a Benkovac. Gase požar na zrakoplovu koji je pao. Sam zrakoplov se srušio u neposrednoj blizini obiteljske kuće – rekao je za Dalmacija Danas Boris Jović, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije.

– Dvije osobe su smrtno stradale. Na teren su prvi stigli vatrogasci JVP Benkovac i ugasili požar na avionu. U ispomoć je došlo jedno tehničko vozilo s posadom iz JVP Zadar. Više informacija će se znati uskoro – kaže za 24 sata Luka Erstić, vatrogasni zapovjednik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *