Azmir Husić: Da smo mi četvrti prvenstvo bi se igralo, ovako nema ništa od toga

Sasvim je jasno da su klubovi koji imaju jak utjecaj u savezu Borac, Sarajevo i Zrinjski protiv nastavka prvenstva, jer su njihovi ciljevi ispunjeni.

“Premijer liga BiH je završena. Sve je dogovoreno još prije 15 dana. Gotova priča, to je to. Nekim ljudima i klubovima trenutno stanje na tabeli odgovara, ispoštovan je i nacionalni ključ, svi zadovoljni… Barem većina. Evo ja to otvoreno prvi put kažem. Mnogi drugi to isto znaju, ljudi se boje da pričaju, ali sve će biti jasno za nekih petnaestak dana i vidjet ćete da sam bio u pravu“, govori Husić.

Husić spominje nacionalni ključ u čemu ima i istine, jer ne bi smjeli Hrvati imati dva predstavnika, a niti Bošnjaci tri.
Što se Kupa tiče, tu Borac ima saveznika u HŠK Zrinjskom, jer oni nisu htjeli potpisati da se Kup odigra, jer bi to moglo ugroziti poziciju kluba iz Banja Luke.

“Problem je Borac. Njih je, prije prekida, zapala pozicija na tabeli koja im odgovara kako bi izašli u Europu i to je suština cijele priče. Tamo je rasulo već neko vrijeme, igrači Borca u proljetnom dijelu sezone nisu dobili ni marke, znaju da ne bi mogli ostati na četvrtom mjestu da se sezona nastavi i učinili su sve kako bi se prvenstvo sada zaključilo. Postojale su i neke inicijative da se barem Kup odigra do kraja, ali naravno da se ni to neće desiti. Zapitajte se zbog čega, odnosno koga, sve to se radi“, kaže Azmir Husić za SCsport.

Od svih klubova najpošteniji ima stav FK Željezničar i to klubovi koji su za nastavak prvenstva moraju dobro zapamtiti za budućnost.

“Vidite, pojedini klubovi uživaju određenu zaštitu u Nogometnom savezu BiH. Ti klubovi se inače manje bune kada su u pitanju neke odluke NSBiH, jer znaju da uvijek mogu računati na tu zaštitu od Saveza”. kazao je Husić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *