Borac inicijator prekida prvenstva, a ima podršku još tri kluba

Predsjednik banjalučkog Borca Vico Zeljković, inače sestrić Milorada Dodika je inicijator prekida BHT Premier Lige, a ima podršku još tri kluba.
Glavni problem je zakon u bh.entitetu RS po kojemu se ne mogu nogometne utakmice igrati prije 1.srpnja, iako je odobreno da se s treninzima može početi 18.svibnja.
Postavlja se pitanje, zašto se onda čeka na početak mečeva više od 40 dana?

Borac je zadovoljan trenutnim stanjem, koje mu osigurava Europu, a s njima se slažu Sarajevo, Zrinjski i Mladost, dok su suzdržani Sloboda i Velež, piše pressing.ba.
Sarajevo i Zrinjski imaju Europu, a Mladost siguran opstanak i njima prekid odgovara, ali njihovi istupi u medijima su potpuno drugačiji.
Za podsjetnik, izostao je potpis HŠK Zrinjskog i za nastavak Kup takmičenja u kojemu se mogu odigrati samo tri utakmice, a svi su klubovi iz Federacije.

Za nastavak prvenstva su klubovi koji žele da se na terenu odrede putnici za Europu i ostanak u ligi Željezničar, Široki Brijeg, Tuzla City, Čelik i Radnik.
Klubovi su dobili upitnike da ih popune do 14.svibnja koja je samo puka formalnost.

Međutim, ako se ovaj ishod i desi a što je sasvim izvjesno, nezvanično saznajemo da su pojedini klubovi već pripremili tužbe protiv Saveza, piše pressing.ba.

Postavlja se pitanje tko će onda ispasti iz Lige, tko će ući u viši rang, što će biti sa 1.ligom FBiH kao i s drugim ligama?

Ono što je razočaravajuće da ljudi koji vode nogomet u BiH izričito se zalažu za prekid svih takmičenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *