Kako je atraktivna voditeljica Ana Bavrka pomogla “Srebrenoj malini” u poslu nabavke respiratora

Prilikom izuzimanja dokumentacije iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u aferi “Respiratori” inspektori su uočili i ime atraktivne TV voditeljice Ane Bavrke.

Naime, Mostarka koja godinama u paru s Fikretom Hodžićem vodi glazbenu emisiju “Zvijezda možeš biti ti” na TV Hayat, ovaj put je kolegi i prijatelju odlučila “birokratski” pomoći prilikom uvoza kineskih respiratora, piše Klix.ba.

S obzirom na to da je firma “FH Srebrena malina“ po zakonu morala imati stručnu osobu kako bi dobila dozvolu za uvoz medicinske opreme, Hodžić je kao vlasnik firme čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća, ovlastio Anu Bavrku koja je po profesiji diplomirani inženjer radiološke tehnologije. Ona je tu titulu stekla na fakultetu Zdravstvenih studija u Mostaru.

Bez obzira na to što nikada nije radila u struci, Bavrka je bila idealna osoba da se što prije “završe” papiri i dobije dozvola Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH kako bi se izvršio uvoz respiratora iz Kine. Jasno je da je njena uloga u ovom poslu bila samo pro forme kako bi se zadovoljila pravila.

Tim povodom kontaktirali smo Anu Bavrku koja nije željela komentirati ove navode, ali ih nije ni demantirala.

Podsjetimo da je firma “FH Srebrena malina“ dozvolu Agencije za lijekove i medicinsku opremu dobila nakon što je 80 od 100 respiratora stiglo u našu zemlju.

Istraga na ovom predmetu je u punom jeku, a provjere vrše službenici SIPA-e i Tužilaštva BiH. Do okončanja istrage firmi “Srebrena malina” blokirano je više od milijun KM i 2.000 eura na dva računa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *