‘Ako u crkvu može 200 ljudi, zašto na stadionu ne bi moglo biti 1000?’

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je prekinuta u ožujku
Hrvatsko nogometno prvenstvo nastavlja se 6. lipnja. Međutim, zbog pandemije koronavirusa igrat će se pred praznim tribinama. No, ne slažu se svi s takvom odlukom.

“To je za nas jedan od većih hendikepa. Mi smo računali da će nam gledatelji pomoći doma protiv Istre i Intera. Već sad s tim opet nismo u ravnopravnom položaju. Puno tu ima argumenata na koje čelnici ne misle. Nama je to jako bitno, ne samo zbog podrške, već i zbog prihoda. Imali smo tri, četiri jake utakmice sad doma i očekivali smo prihod kojeg sada neće biti. Bit će vjerojatno čudno ispočetka dok se ne naviknemo, pogotovo doma sad prva utakmica s Dinamom pred praznim tribinama, baš će biti tužno”, rekao je trener Varaždina Samir Toplak u razgovoru za HRT, ali nije se tu zaustavio.

“No, ja ne bih bio ja da ne bih dodao nešto. Ako u malu crkvu može 200 ljudi, ja ne znam zašto se na ovaj stadion ne bi moglo pustiti barem 1000 ljudi? Po meni to zadovoljava sve kriterije, i epidemiološke i po razmaku. Ja ako usporedim te dvije stvari, mislim da bi se nogomet mogao barem ovdje pred tisuću, dvije igrati”, poručio je jedan od najboljih trenera u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *