Tijekom posljednja 24 sata u SKB Mostar testirano 114 uzoraka, nema pozitivnih…

Tijekom posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar testirano je 114 uzoraka na COVID 19, među kojim nijedan nije bio pozitivan. U COVID bolnici ove ustanove trenutno se liječe dva bolesnika, dok su sanitarni inspektori od jučer izdali … … 14 rješenja o samoizolaciji, bez prekršaja istih u posljednje vrijeme. Direktor Zavoda za javno zdravstvo u ovom županiji Nermin Avdić vjeruje da će stvari po pitanju koronavirusa tijekom ljetnih mjeseci izgledati bolje, te da će život biti u dobroj mjeri normaliziran . Za jesen i zimu to već nije mogao garantirati.

U posljednje vrijeme fokus smo prebacili na ekonomske probleme. Vidite da su skoro svi gospodarski subjekti ponovno započeli s radom, te da se nastoji pokrenuti privreda u cijeloj zemlji. Zahvaljujući svima nama danas smo u povoljnoj situaciji, kazao je. U Mostaru i Konjicu od početka pandemije zabilježena su po tri smrtna slučaja, u Čitluku pet, dok u Jablanici, Neumu, Ravnom, Stocu i Neumu nije bilo preminulih. Ukupno je na području ove županije zabilježen 261 slučaj zaraze.

Avdić je i danas upozorio građane da u narednim mjesecima budu savjesni, te da pridržavaju uputa koje se odnose na nošenje maski i rukavica, pranje ruku, te na socijalnu distancu. Pred nama je, kako kaže, druga faza borbe s koronom. – Mjere koje su dosad bile na snazi se ukidaju, te se svima na odgovornost prepuštaju dalja ponašanja. Nepridržavanje mjera koje se i dalje moraju poštovati mogu dovesti do malog skoka oboljelih, dodao je Avdić. Početak rada autoškola najavljen je već za idući tjedan, ali u skladu s higijensko-epidemiološkim mjerama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *