Mesića treba u zatvor! Izvrijeđao Hrvate, Katoličku crkvu, kardinala…

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, veleizdajnik, Stipe Mesić gostovao je u ponedjeljak na Federalnoj televiziji u Bosni i Hercegovini gdje je govorio o Bleiburgu odnosno obilježavanju stradavanja na Bleiburgu.

U Bleiburgu ustvari nitko nije ubijen. U Bleiburgu je kapitulirala kvislinška vojska, dakle ustaše, četnici, svi oni koji su se bojali kazne zbog zločina koje su učinili na prostoru Jugoslavije pa onda jasno i na prostoru Hrvatske. Bleiburg je mjesto gdje su se ti kvislinzi predali, ali 10-12 dana nakon što je kapitulirao Treći Reich. Dakle nakon toga. Oni su nastavili dalje borbu još 10-15 dana, poginulo je preko 1500 partizana u tim bitkama koje nisu trebale biti i preko 3 i pol tisuće je ranjeno. Crkva danas, proustaški elementi i profašistički elementi, žele od Bleiburga napraviti nešto što to nije bilo, tamo je devet ljudi poginulo koji su htjeli ići u proboj i to je sve. Nakon toga, žene djeca, civili su otpušteni, pogledajte slike s Bleiburga, nema nijednog djeteta, ni jedne žene, sve je to razoružana vojska.

Na pitanje koji je cilj Katoličke Crkve u Sarajevu Mesić je ustvrdio: Pa to vjerojatno ne znaju ni oni jer to su nostalgičari za NDH, koja je bila niti hrvatska niti nezavisna niti država. To je bila zločinačka organizacija koja je koja je dovela fašizam, nacifašizam, nikakvog referenduma nije bilo, nikakvog glasanja, uspostavljena je vlast na bajunetama okupatora i odmah su donijeli rasne zakone i počeli progoni Srba, Židova, Hrvata neistomišljenika i Muslimana neistomišljenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *