Kardinal počeo misu za Blajburške žrtve, ali i sve žrtve rata i poraća

Uime svih katoličkih biskupa u hrvatskom narodu, a posebno u svoje osobno ime, upućujem iskren pozdrav svima vama zajedno i svakom pojedinom od vas koji ste se uključili u našu zajedničku molitvu za tolike žrtve nasilja, kazao kardinal Puljić

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u sarajevskoj katedrali Srca Isusova počeo je predvoditi misu za, kako je naveo, sve blajburške žrtve, ali i sve žrtve rata i poraća.

Misi, koja je izazvala, oštre reakcije, zbog mjera kriznih stožera, uz svećenstvo, prisustvuje dvadeset vjernika.U ime svih katoličkih biskupa u hrvatskom narodu, a posebno u svoje osobno ime, upućujem iskren pozdrav svima vama zajedno i svakom pojedinom od vas koji ste se uključili u našu zajedničku molitvu za tolike žrtve nasilja.

Ujedno upućujem pozdrav biskupu u Klagenfurtu i svim vjernicima njegove biskupije, gdje se nalazi Bleiburško polje. Zbog pandemije koronavirusa koja još uvijek nije potpuno prestala, ove se godine nismo mogli skupiti na Bleiburškom polju, gdje smo se po tradiciji okupljali i molili za njihove duše – kazao je na početku kardinal Puljić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *