U Republici Srpskoj zaraženo još 27 osoba, među njima i tri zdravstvena radnika

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 27 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o devet muškaraca i 18 žena. Dvije osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Pet osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, sedam srednje i šest starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banje Luke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Bosanske Dubice i Prijedora, i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Kotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića.

Ukupno 15 osoba je navelo kontakt s pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je još 77 zdravstvenih radnik iz Banje Luke, Prijedora, Bosanskog Broda, Kotor Varoši, Bosanske Gradiške, Istočnog Sarajeva, Teslića, Vlasenice, Bijeljine, Bosanskog Šamca, Modriče, Doboja, Petrova i Foče, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenih radnika iz Banje Luke, jednog iz Laktaša i jednog zdravstvenog radnika iz Prijedora.

Također, testirano je ukupno 59 vaspitača iz dječjih vrtića u Banjoj Luci, Laktašima, Modriči, Derventi, Tesliću i Bosanskom Brodu, i svi rezultati testiranja su negativni.

U posljednja 24 sata testirano je i još 60 osoba iz objekata za izolaciju i ovi rezultati testova su negativni.

Test na novi virus korona je negativan i kod tri zaposlenika iz doma za starija lica.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.244 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 559 osoba, a preminulo je ukupno 88 osoba, koje su imale pozitivan test na virus korona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *