Današnje Sarajevo bogati se, kao Beograd u Jugoslaviji nekad

Ne ostade danas ni S od tog istog Sarajeva. Današnje Sarajevo bogati se, kao Beograd u Jugoslaviji nekad, na radu hrvatskih i ostalih bošnjačkih područja u BiH.

U Sarajevu danas ostadoše još Pejići iz Gruda koji su dobili od Bakira Izetbegovića i SDA sve što su mogli za svoje “visokokvalitetne” udruge koje su protiv svega što je hrvatsko. Isti taj Marinko Pejić čiji su korijeni iz Sovića, u općini Grude, a koje je dalo brojne hrvatske heroje i žrtve, preko svog sarajevskog i velikobošnjačkog Hrvatskog narodnog vijeća poziva kardinala da preispita svetu misu za žrtve Bleiburga.

Sarajevo su danas i duhom napustili veliki pjesnici Đikić, Ivanković, Jergović i Lovrenović… Željko Komšić odavno nije Hrvat, on je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i velikobošnjak jer ga ne želimo zvati Bošnjakom pošto bi vrijeđali jedan čestit narod s kojim dijelimo ovu državu, a Komšić je prevarant koji živi na patnji bosanskohercegovačkih naroda i koji će, dok god je mržnje, biti uspješan pa makar, kao i dosad, ništa ne radio.

Samo je pitanje dana kada će velikobošnjačkom Sarajevu i političkim elitama, koje su naučile graditi svoj grad na radu ostalih hrvatskih i bošnjačkih lokalnih zajednica, dosaditi i Pejići i njihov lažni patriotizam utemeljen na interesu. Za razliku od Jergovića, Đikića, Ivankovića, Lovrenovića koji se uvijek imaju gdje vratiti, nismo sigurni da će Pejići biti dobrodošli u hrvatska područja na koja su toliko puta pljunuli, pišu Grude.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *