Radončić: Pronaći rješenje za raspodjelu sredstava od MMF-a

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić (SBB) ocijenio je danas nakon sjednice Vijeća ministra BiH da je sjednica bila uspješna te da su usvojene ključne tačke dnevnog reda koje se tiču liberalizacije ulaska stranih državljana u BiH

Na konstataciju novinara da na dnevnom redu sjednice ipak nisu bile tačke koje se tiču raspodjele sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) niti financiranja lokalnih izbora što su ključne teme u BiH, Radončić je kazao da ministri na sjednici razmatraju odluke koje Kolegij Vijeća ministara BiH predloži.

Kao predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) smatra da se treba pronaći rješenje za pitanje raspodjele sredstava MMF-a jer 330 milijuna eura čeka na raspodjelu, a uz to na čekanju je još 250 milijuna od Europske unije i u pitanju su veliki novci koji su potrebi privredi i građanima BiH.

Osvrnuo se na izjavu člana Predsjedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika koji je kazao da prisluškuje predstavnike opozicije, a potom je kazao da se šalio te je kao Radončić kao ministar sigurnosti izrazio nadu da je to zaista bila šala.

U ovoj zemlji nitko nema pravo da prisluškuje opoziciju i duboko vjerujem da se to nije dogodilo. U BiH se može prisluškivati samo po nalogu Tužilaštva BiH ili drugih nadležnih institucija. Političari ne smiju biti prisluškivani i nadam se su ta vremena prošla – dodao je Radončić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *